Még több látnivaló Győr-Moson-Sopron megyéből

Országos Evangélikus Múzeum soproni gyűjteménye, Sopron

Sopron - A több évszázados múltra visszatekintő soproni evangélikus gyülekezet története egyidős a magyarországi reformáció megjelenésével. A soproni evangélikus templom a türelmi rendelet után épült templomépületek egyik legkorábbi, kiemelkedő alkotása Magyarországon.

Soproni Horváth József Gyűjtemény

Soproni Horváth József Gyűjtemény

Sopron - A művészettörténet írás "Sopron nagy festője", "Az akvarell klasszikusa", "Az akvarell poétája" jelzőkkel illette Horváth Józsefet (1891-1961), akit a szeretett város és az emlékezés utólag tisztelt meg a Soproni előnévvel.

Károly-magaslati kilátó

Károly-magaslati kilátó

A város épített értékei mellett csodálatos természeti környezete várja az idelátogatót.

Fertőrákosi kőfejtő

Fertőrákosi kőfejtő

Fertőrákos - Fertőrákos egyik híres, különös szépségű érdekessége a <a href="http://www.kofejto.hu/" target="_blank">kőfejtő</a>. Szinte alig hihető, hogy egykor itt tenger hullámzott! A Pannon tenger létezéséről a fejtés falain felfedezhető növényi és állati ősmaradványok adnak bizonyosságot.

Csoda Vasúti Lámpamúzeum, Fertőszéplak

Csoda Vasúti Lámpamúzeum, Fertőszéplak

Fertőszéplak - Harangovics József Fertőszéplakon olyat gyűjt, amilyen senkinek nincs a világon: vasúti lámpákat. A Vasúti Lámpamúzeumban olyan ritkaságokat találhatunk, amelyek a formatervezés és a kivitelezés remekművei. <br>

Kócsagvár, Sarród

Kócsagvár, Sarród

A Fertő-Hanság Nemzeti Park magába foglalja a Fertő tavat és környékét.

Széchenyi Mauzóleum, Nagycenk

Széchenyi Mauzóleum, Nagycenk

Nagycenk - A Széchényi Mauzóleum a magyarság kegyeletének legszentebb zarándokhelye.

Esterházy kastély

Esterházy kastély

A fertődi Esterházy kastély Magyarország harmadik legjelentősebb épülete.

Városi fedett uszoda, Győr

Győr - Győr sportigazgatósága számos létesítményt üzemeltet, melyek közül a Vízisportcentrum uszodája a legismertebb és leglátogatottabb a városban.

Adyvárosi Sportcentrum, Győr

Győr - A városban az Adyvárosi Sportcentrumot a legtöbben Graboplast-csarnokként ismerik, pedig a nyolcvanas évek elején megépített, sportpadlóval fedett küzdőterű sátoros csarnok mellett, a világítással ellátott bitumenes kézilabdapálya, valamint a Barátság Park is ide tartozik.

Gokartmánia, Győrzámoly

Gokartmánia, Győrzámoly

Győrzámoly - Magyarország legnagyobb teremgokart pályájáját Győrzámolyon speciálisan erre a technikai sportra alakították ki.

Győri Vízisport SE

Győr - Győr a vízek városa. Nem biztos, hogy ebből következne, hogy Győr a kajak-kenu sport egyik magyarországi központja, mégis így van. Így lett, hosszú évek alatt.

Magvassy Mihály Sportcsarnok, Győr

Magvassy Mihály Sportcsarnok, Győr

Győr - A Magvassy Mihály Sportcsarnokot 1976-ban adták át, Győr város második legnagyobb befogadóképességű fedett kulturális és sportlétesítménye, 2500 néző befogadására alkalmas. Itt lép pályára hétről-hétre a Győri ETO KC férfi, -és az Audi ETO KC női kézilabda csapata.

MKB Aréna, Sopron

MKB Aréna, Sopron

Sopron - A soroni Sportcentrum, az MKB Aréna 1987-ben nyitotta meg kapuit. Kezdetben a Soproni SE férfi és a Soproni Postás női kosárlabda csapata játszott a csarnokban, 1993 őszétől már a GYSEV is. A "nagyokon"kívül itt edzenek az utánpótlás és amatőr kosárlabda csapatok.

DAC-stadion, Győr

DAC-stadion, Győr

Győr - A nádorvárosi labdarúgó klubot 1912-ben alapították. A csapat 1979-ig az Erzsébet ligeti pályán játszotta a mérkőzéseit, ám innen el kellett költöznie a mai Petz Aladár Kórház területének bővítése miatt. A jelenlegi stadiont 1978-ban kezdték építeni, majd két évvel később fejezték be.

Téglagyűjtemény: A föld és a tűz házassága, Szany

Téglagyűjtemény: A föld és a tűz házassága, Szany

Szany - A szanyi Rugli Dezsőnek különös hobbija van: téglákat gyűjt. Rugli Dezső legkedvesebb téglái a római korból származnak. Ezeket külön vitrinben őrzi.

A Cuha-völgy túra

A Cuha-völgy túra

Kilenc gázlón át vezet az út a vadregényes Cuha-szurdokban.

Sokorói dombság: szőlők, pincék és remek bortúrák

Sokorói dombság: szőlők, pincék és remek bortúrák

A Győri-medence és a Bakony között helyezkedik el a Sokorói-dombság.

Túra a cseszneki várba

Túra a cseszneki várba

Túrázzon a Bakony egyik festői részén, a Porva-Csesznek túraútvonalon!

Irány Sopron!

Irány Sopron!

A Soproni-hegység számtalan szép élményt kínál: Károly-kilátó, TV-torony, Taródi vár.