Győri Vízisport SE

Győri Vízisport SE
Hozzászólás HozzászólásTérképpelkisalfold.hu
2009.06.15.
Győr - Győr a vízek városa. Nem biztos, hogy ebből következne, hogy Győr a kajak-kenu sport egyik magyarországi központja, mégis így van. Így lett, hosszú évek alatt.

Amikor 1964-ben Vén Lajos Tanár Úr elindította útjára a kajak-kenu szakosztályt, talán ő sem gondolta, hogy egy sikertörténet veszi kezdetét.

Az évtizedek során a győriek Olimpiákon, Világ-és Európa-bajnokságokon szereztek hírnevet, dicsőséget a klubnak. A névsor hosszú. Sztanity Zoltántól egészen Kammerer Zoltánig, Benkő Zoltánig.
 
Ők lettek a Példaképei annak a több száz gyermeknek is, akik ma a szakosztályban kajakoznak, kenuznak. Arra pedig nincs adat, hogy az évek során hány ezren ismerkedtek meg közelebbről a sportággal a vizisport telepen.

A Győri Vízisport SE használatában lévő létesítményben elsősorban versenysport jellegű képzés, magas színtű sportszakmai munka folyik, amelyhez ideális helyszín az 1997-ben felújított, korszerű komplexum.

A létesítmény ad otthont évről-évre a maraton kajak-kenu országos bajnokságoknak, (a különböző korosztályokban csaknem 2000 résztvevővel) valamint sikeres pályázat esetén világversenyeknek. Rendeztek itt a közelmúltban EB-t, és VB-t is.

Az utánpótlás-képzés mellett, illetve annak részeként vízitáborokat, sportnapköziket is szervez az egyesület. Egyre népszerűbbek a víziturzmushoz kapcsolódó szolgáltatások (hajóbérlés, szállítás, túraszervezés…stb.), melyeket a győriek és az idelátogató turisták is igénybe vehetnek.


Cím: 9026 Győr, Töltésszer u. 22.

Telefon: 96/528-144

Megközelíthető:
A belváros felöl a 2-es számú autóbuszjárattal

Web: www.gyorivizisport.hu

Címkék

 

Vélemények, visszajelzések0 visszajelzés

Még nem írtak véleményt!

Írja meg tapasztalatát, véleményét!

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie!
Facebook profilommal szólok hozzá
Név:

Bejelentkezve Facebookon:
név

Kilépek a Facebookból
Mennyire elégedett a cikkel:

Tapasztalata, véleménye: A véleményt saját felelősségére írja! A(z) 54.161.108.58 IP címről szól hozzá.

felhasználói szabályzatot