Fabricius-ház, Sopron

Fabricius-ház, Sopron
1 hozzászólás 1 hozzászólásTérképpelCziráki Viktória
2009.05.22.
Sopron - A Fabricius-ház egyik érdekessége, hogy a ház alatt római fürdő maradványaira leltek a régészek. A XIV. században a telken két ház állt, a hátulsó épület már akkor két emeletes volt.

Gyönyörű a gótikus nagyterme, figyelemre méltó a XVII. században épült udvari loggia és a hátulsó traktus gótikus és barokk pincéje is. Az tulajdonosai mindig gazdag és tekintélyes polgárok, kereskedők voltak. Névadója – Fabricius Endre városbíró, polgármester – 1806-ban vette meg a házat. Baráti szálak fűzték Petőfi Sándorhoz, aki a laktanyából kiszökve itt öltözött át civil ruhába Liszt Ferenc koncertjére.
A pincében Scarbantiából, a római kori Sopronból ill. környékéről előkerült kőemlékek láthatók: sírkövek, oltárkövek, szobrok, kőúrnák, szarkofágok.

A Fabricius-ház Sopronban.


Nyitva tartás:
április-szeptember: 10-18 óra
október-március: 10-14 óra
szünnap: hétfő

Belépődíj:
500 Ft felnőtt
250 Ft diák

Tel.: 99/311-327

Megközelítés:
Győr felől a 85-ös számú főúton kb. 90 kilométer. A múzeum Sopron belvárosában a Fő tér 8. alatt található.

További részletek:

Címkék

 

Vélemények, visszajelzések1 visszajelzés


1.
Megfelelt | VivoZoltan (2009.07.20. 18:08)

Az írásban sem a nyitva tartás, sem a belépőjegyek ára nem jó, ezért javaslom, hogy tájékozódjanak a Soproni Múzeum honlapján: www.muzeum.sopron.hu
Ezen kívül érdemes lenne megemlíteni, hogy 3 kiállítás is van a Fabricius házban: Római kori kőtár, a Régészeti kiállítás Sopronról ill., a Polgári lakások, ezért a nyitva tartás és a belépőjegyek ára becsaphatja az olvasót. Amúgy az összegek egyik kiállításhoz sem stimmelnek. Diák jegy pedig már nem létezik, el lehet felejteni, ezt úgy hívják , hogy kedvezményes jegy! A Fő tér 8. a Soproni Múzeum központjának a címe, a Fabricius-ház a Fő tér 6., ami a fotón is látszik.


Írja meg tapasztalatát, véleményét!

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie!
Facebook profilommal szólok hozzá
Név:

Bejelentkezve Facebookon:
név

Kilépek a Facebookból
Mennyire elégedett a cikkel:

Tapasztalata, véleménye: A véleményt saját felelősségére írja! A(z) 54.161.108.58 IP címről szól hozzá.

felhasználói szabályzatot