ETO Park, Győr

ETO Park, Győr
1 hozzászólás 1 hozzászólásTérképpelNagy Roland
2009.05.25.
Győr - Az ETO Park élményközpontja 2008-ban 11.000 m2 alapterületen épült fel, a 4 szinten összesen 23.000 m2 üzlethelyiség és 5.500 m2 iroda található az impozáns épületben.

A stadion

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy ETO Stadion, amely rengeteg emlékezetes pillanatot megért. Ezt a stadiont 1977-ben adták át, és közel 30 éven át játszott itt a zöld-fehérek labdarúgó csapata, de rendeztek benne válogatott mérkőzéseket is. Itt lépett pályára a máig legendás Verebes-korszakban a két bajnoki címet begyűjtő csapat is. Az 80-as évek elején legszebb, és legeredményesebb játékot produkáló együttesre legalább olyan büszkék voltak a győriek, mint a 25 ezer férőhelyes "ékszerdobozra".

Fotó: Kisalföld archívum
Fotó: Kisalföld archívum

A Stadionból idő közben ETO Park lett. A régi létesítmény helyén felépült az ország legkorszerűbb stadionja, és remélhetőleg a sport sikerek sem váratnak magukra sokáig.

Az újjáépített Győri ETO FC stadion jelenleg 16.000 néző befogadására alkalmas, de szükség esetén akár 30 ezresre bővíthető. Az  ultramodern, fedett lelátójú pályát úgy építették meg, hogy kulturális rendezvények lebonyolítására is alkalmas. Szerkezete és lefedése az Európai Labdarúgó Szövetség szabványainak megfelelően készült el.

A lelátó angol típusú, szabad sarkos kialakítású, így a lehető legközelebb helyezkedik el a partvonalhoz.

A stadion kiszolgáló létesítményei közé tartozik három füves, és egy műfüves edzőpálya, két fedett műfüves kispálya. A klubépületben vannak az öltözők, irodák, a VIP terem, a szauna, jacuzzi, a fedett uszoda, a konditerem, az étterem, és a büfé.

Fotó: Kisalföld archívum

Fehér Miklós Labdarúgó Kollégium

Az ETO Park természetesen nem csak a stadiont foglalja magába. A klub egykori, fiatalon elhunyt játékosáról, Fehér Miklósról elnevezett Labdarúgó Kollégium is itt működik, 2007 óta. A cél az, hogy innen kerüljenek ki a jövő nagy játékosai. A feltételek adottak.

Élményközpont

Az ETO Park élményközpontja 2008-ban 11.000 m2 alapterületen épült fel, a 4 szinten összesen 23.000 m2 üzlethelyiség és 5.500 m2  iroda található az impozáns épületben.

A tervezők célja nem az volt, hogy az ETO Parkban plázát hozzanak létre. Élményközpont épült. Egy olyan családközpontú komplexum, ahol a hagyományos bevásárlóközpontoknál megszokott funkciókon túl a család minden tagja megtalálja a neki szóló elfoglaltságot.

ETO Park Business & Stadium Hotel

A teljes kényelmet szolgálja az ETO Park Business & Stadium Hotel. A szobák egy részéből az ott lakó vendégek a stadionban zajló sporteseményeket is figyelemmel kísérhetik.

ETO Park

Itt épül fel egy -tervek szerint -  1000 négyzetméteres, minősített konferencia terület is , amely egy időben akár két 300 fős plenáris ülés és további 300 fős szekciótermi rendezvény lebonyolításra alkalmas.

A 6 szintes, 4 csillagos szálloda, a bővítés lehetőségét is szem előtt tartva, a stadion déli oldalán épül meg 98 szobával és 5 lakosztállyal.

Elérhetőség:
9027 Győr, Nagysándor József utca 31.

Kapcsolódó link:
http://www.etopark.hu

Címkék

 

Vélemények, visszajelzések1 visszajelzés


1.
Megfelelt | ancsoka (2009.11.03. 20:07)

szerintem az eto park külsőleg is és belülről is nagyon szép lett. remélem majd jól bevállik az embereknek..


Írja meg tapasztalatát, véleményét!

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie!
Facebook profilommal szólok hozzá
Név:

Bejelentkezve Facebookon:
név

Kilépek a Facebookból
Mennyire elégedett a cikkel:

Tapasztalata, véleménye: A véleményt saját felelősségére írja! A(z) 54.161.108.58 IP címről szól hozzá.

felhasználói szabályzatot