Baross út, Győr

Baross út, Győr
Hozzászólás HozzászólásTérképpelVideóvalkisalfold.hu
2009.05.25.
Győr - A Baross út Győr egyik legforgalmasabb útvonala, a Káptalandomb déli peremétől észak déli irányban átszeli a Belvárost, majd a vasút felett átívelő Baross hídon keresztülhaladva Nádorvárosban folytatódik, ahol egészen a Szigethy Attila útig tart.


Győr a folyók városának ütőére: innen gyakorlatilag minden győri nevezetesség pár perces sétával elérhető. Aki kicsit időzni szeretne itt, az sem csalatkozik: az út kis túlzással a kávéházak "mekkája", s jó eséllyel valamilyen rendezvénybe is belefut a belvárosba érkező turista.

A Baross út Győr egyik legforgalmasabb útvonala, a Káptalandomb déli peremétől észak déli irányban átszeli a Belvárost, majd a vasút felett átívelő Baross hídon keresztülhaladva Nádorvárosban folytatódik, ahol egészen a Szigethy Attila útig tart. Az út belvárosi szakasza a város legjelentősebb sétálóutcája számos üzlettel, étteremmel: péntekenként és hétvégenként itt szó szerint hömpölyög a tömeg.A Baross út Győr egyik legforgalmasabb útvonala, a Káptalandomb déli peremétől észak déli irányban átszeli a Belvárost. Kattintson a képre a galéria megnyitásához! Fotó: Kisalfold fotóarchívumRendezvények majdnem nonstop

A Baross út 3. szám alatti épület klasszicista stílusú műemlék. A következő jelentősebb épület a monumentális Krausz-ház, melyben a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár működik, az épület földszintjén, a Kazinczy utcai sarkon található a Városi Gyógyszertár. A Kazinczy utcai csomópontnál az út közepén szép Szent György-szobor látható.

Baross út, Győr


Túl a száraz bemutatáson, meg kell jegyezni, hogy mind nyáron, mind télen gyakorlatilag nincs olyan kulturális-művészeti rendezvény, mely legalább egyes részein nem érintené a győri sétálóutcát. Több színes felvonulás egyik legfőbb helyszíne: nyáron például az augusztusi , míg az adventi időszakban a forralt bort kedvelők kihagyhatatlan találkozási pontja.

Kávéházak "mekkája"

Túl az időszakos rendezvényeken, a Baross út szinte a . Rengeteg teraszon lehet fogyasztani egy kellemes feketét vagy valami kis nassolnivalót (fagyit, süteményt), de éttermek is akadnak szép számmal. Ez egyébként nem a véletlen számlájára írható: ahogy fogytak a butikok, üzletek a Baross úton, úgy szaporodtak egyre a vendéglátóhelységek Győr sétálóutcáján. 

Kattintson a képre a galéria megnyitásához! Fotó: Kisalfold fotóarchívum

Még egy fontos érv a Baross út mellett: Győr belvárosának összes szépsége innen maximum 10 perces sétával könnyedén célba vehető.Megközelíthetőség:

A Szent István út és az Árpád út felől a legegyszerűbb. Arra számítani kell, hogy parkolni viszonylag nehéz a közvetlen közelében.

Bővebb információk:
http://gyor.network.hu/kepek/regi_kepek/gyor_baross_utca

 

Címkék

 

Vélemények, visszajelzések0 visszajelzés

Még nem írtak véleményt!

Írja meg tapasztalatát, véleményét!

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie!
Facebook profilommal szólok hozzá
Név:

Bejelentkezve Facebookon:
név

Kilépek a Facebookból
Mennyire elégedett a cikkel:

Tapasztalata, véleménye: A véleményt saját felelősségére írja! A(z) 54.161.108.58 IP címről szól hozzá.

felhasználói szabályzatot