Adyvárosi Sportcentrum, Győr

Adyvárosi Sportcentrum, Győr
Hozzászólás HozzászólásTérképpelkisalfold.hu
2009.06.15.
Győr - A városban az Adyvárosi Sportcentrumot a legtöbben Graboplast-csarnokként ismerik, pedig a nyolcvanas évek elején megépített, sportpadlóval fedett küzdőterű sátoros csarnok mellett, a világítással ellátott bitumenes kézilabdapálya, valamint a Barátság Park is ide tartozik.

csarnok a közelmúltban dupla héjú sátorfedést kapott, közvetlen környéke a sportjellegű rendezvények mellett kiválóan alkalmas kisebb vásárok, koncertek, kiállítások megrendezésére.

Az Ifjúság körút túloldalán a Barátság Parkban évtizedekig három aszfalt borítású kézi- és egy kosárlabdapálya, a salakos futókör és az irodaépület is a tömegsportot szolgálta. Ez a rész napjainkban teljesen átépül. A 30 ezer négyzetméteres zöldterületen 2009. február 17-én kezdőtek meg a munkálatok. Az ország legszínvonalasabb szabadidőközpontja várhatóan a nyár végére készül el, három műfüves focipályával, illetve lábteniszpályával.

A központi épületben – melynek a tetejére, mint egy lelátóra, fel lehet menni – öltözőket építenek, vizesblokkal, valamint büfével.

A park pályákkal ellentétes oldalán gyermek- és idősjátszótér, fitneszpark, sakk- és kártyaasztalok lesznek. Kialakítanka egy tartán bevonatú, szintkülönbségekkel beépített futó-, kocogósávot is.

A centrum a város tömegsportjának legnagyobb bázisa volt korábban, emellett a lakótelep iskoláinak testneveléséből is kivette részét. A több mint 150 csapatot számláló városi kispályás labdarúgó-bajnokság küzdelmeinek nagy része a centrum pályáin zajlott, akárcsak a győri diáksportesemények többsége.

Cím: 9023 Győr, Ifjúság körút

Telefon: 96/414-485 

E-mail: grabocsarnok@gyorsport.hu

Megközelíthető:
A belváros felöl a 14-es és 23-as számú autóbuszjárattal

Kapcsolódó linkek:
http://www.gyorsport.hu/adyvarosi-sportcentrum.html

Címkék

 

Vélemények, visszajelzések0 visszajelzés

Még nem írtak véleményt!

Írja meg tapasztalatát, véleményét!

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie!
Facebook profilommal szólok hozzá
Név:

Bejelentkezve Facebookon:
név

Kilépek a Facebookból
Mennyire elégedett a cikkel:

Tapasztalata, véleménye: A véleményt saját felelősségére írja! A(z) 54.161.108.58 IP címről szól hozzá.

felhasználói szabályzatot